Zašto Silwear Sense

SAZNAJTE VIŠE O MATERIJALIMA I NAČINU NAŠEG RADA

Da li znate tajne svile

Svila je prirodno proteinsko vlakno koje se može istkati u tekstil. Najpoznatiji tip svile dobija se iz čaura, kokona, larvi dudove svilobube. Sjajnog izgleda, zbog čega je i cenjena, potiče od trougaone, prizmaste strukture koja omogućava svilenoj tkanini da prelama svetlost iz različitih uglova. Prema kineskoj legendi istorija svile započela je 2640. godine pre Hrista, u vrtovima “Žutog cara” Huan Dia. Znatiželjan šta to uništava lišće njegovih stabala duda, poslao je u park svoju suprugu Hi Ling Li. Na granama je otkrila bele bube koje su prele sjajne mekane čaure. I kako priča kaže...

Silwear Sense svila vs “obična svila”?

Kolekcija LUX brenda SILWEAR SENSE sadrži unikatne proizvode najfinije SVILE integrisane SREBROM. Srebro je jedan od plemenitih metala. Najbolji je provodnik toplote i elektriciteta. Čestice čistog SREBRA neguju i štite kožu, umanjuju crvenilo i iritacije, redukuju znakove umora i doprinose regeneraciji kože. Srebro je najpoznatiji i najjači prirodni antibiotik i kao takvo, odličan saveznik u borbi protiv neželjenih mikroorganizama. Mnoga naučna istraživanja pokazala su uticaj srebra na patogene mikroorganizme, od kojih srebro čistoće 99,99 Ag+ eliminiše čak 650 patogenih mikroorganizama.

Kako srebro umiruje kožu?

Srebro se koristi kao esencijalni mineralni dodatak u spoljašnjem tretiranju kože. Joni srebra deluju tako što dubinski regenerišu, osvežavaju umornu kožu, hidriraju je i popravljaju tonus. Osnovno destvo srebra je antimikrobni proces na patogene mikroorganizme čime se redukuju upalni procesi kože, uklanjaju mrtve ćelije sa kože i aktiviraju zdrave. Joni srebra epidermalno obnavljaju kožu uz antioksidativni i antiseptički efekat.

Zeolit u svili

U Silwear Sense svilu ultrazvučnom jonizacijom, pored jona srebra, integrisan je i zeolit klinoptilolit. Zeolit u Silwear Sense svili deluje antiseptički i brine o održavanju zdravog Ph balansa. Na taj način samostalno stvara uslove koji ne pogoduju daljem razvoju bakterija, gljivica i virusa. Takođe, zeolit eliminiše odumrle ćelije kože, a podstiče rast novih i zdravih ćelija koje dodatno obogaćuje antioksidansima i mineralima.

Organski pamuk sa jonima srebra

Posteljina od 100% organskog pamuka sa integrisanim jonima srebra, pružiće vam neverovatnu mekoću, a srebro će osigurati da spavate u antialergijskom okruženju koje se posebno preporučuje najmladjima i osetljivim kategorijama. Silwear sense proizvodi su jedinstveni na svetu jer sadrže integrisane jone srebra čistoće čak 99,99%!
Svestranost, mekoća, sposobnost boljeg upijanja, udobnost, prozračnost, biorazgradivost i izdržljivost, samo su neke od osobina zbog kojih je organski pamuk dobio popularni status. Zbog svoje jedinstvene strukture vlakna koje može apsorbovati 2,7 puta više od sopstvene težine, pamuk pomaže u uklanjanju vlage sa površine tela, apsorbujući i odvajajući je od kože.
Silwear sense proizvodi od organskog pamuka izrađuju se primenom najsavremenije tehnologije srebrnih jona.

Zašto se odlučiti za kupovinu proizvoda organskog porekla?

Organski pamuk je mekan, prijatan za kožu i ima hipoalergensko dejstvo. Pruža mogućnost kupovine proizvoda koji nisu neprijatelj životne sredine. Razne studije uporno nam dokazuju da organski pamuk ima značajno mekši opip kao i bolju apsorpciju vode. U dodiru sa kožom deluje kao hipoalergen, odnosno ne izaziva iritacije. Organski pamuk je pamuk koji se sertifikuje prema organskim poljoprivrednim standardima, njegova proizvodnja kombinuje tradiciju, nauku i inovacije da bi podržala očuvanje životne sredine i svih onih koji u njoj žive.

Organski pamuk i dejstvo srebrnih jona

Organski pamuk u koji je ultrazvučnom jonizacijom trajno integrisano srebro čistoće 99,99 Ag+ tretira se kao biomedicinski materijal koji je pokazao širok spektar antimikrobnog, antifungalnog i antivirusnog dejstva. Takođe, ovaj materijal poseduje dobra antimikrobna svojstva prema mikroorganizmima rezistentnim na antibiotike, ne dozvoljava mikroorganizmima da se razvijaju i ne izaziva iritaciju kože.
Posteljina od 100% organskog pamuka sa integrisanim jonima srebra, pružiće vam neverovatnu mekoću, a srebro će osigurati da spavate u antialergijskom okruženju koje se posebno preporučuje najmladjima i osetljivim kategorijama. Silwear sense proizvodi su jedinstveni na svetu jer sadrže integrisane jone srebra čistoće čak 99,99%!
Organski pamuk uzgaja se u prirodi, bez korišćenja hemikalija zato je posteljina od organskog pamuka sigurna za naše zdravlje.

Silwear Sense je stil života.

Select your currency